Una cinquantena d’aturats es beneficien dels cursos d’Ocupació

Autor: P. G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Març de 2011

Una cinquantena de persones aturades es beneficia durant aquest mes dels cursos de formació que organitza el Servei d’Ocupació del Govern. Un nombre relativament baix si es té en compte que la darrera xifra de desocupats facilitada per aquest departament ha estat de 525 aturats.

Tot i això cal recordar que aquestes formacions es duen a terme per preparar laboralment només persones que són beneficiàries de la prestació per desocupació involuntària i que es troben en un procés formatiu ocupacional. El gener passat eren 39 els beneficiaris d’aquesta prestació. La resta dels aturats, que no cobren prestació, i que vulguin apuntar-se aquestes formacions podran participar només en el cas que quedin places lliures.

La formació amb més nombre d’inscrits ha estat la dedicada a preparar-se per a l’entrevista de selecció. Són 16 els aturats que formen part d’aquest curs, que va començar el passat 15 de març i que finalitzarà el vinent 4 d’abril.

La resta dels cursos s’han destinat, per una part, per formar sobre la millora del servei i de l’atenció al client al sector de l’hoteleria i la restauració. Una quinzena d’inscrits són els que acudeixen aquest curs de 18 hores lectives, cinc dels quals són beneficiaris de la prestació i inscrits al servei d’Ocupació.

El currículum vitae i la carta de presentació és altra de les formacions que s’ha impartit ja i que ha comptat amb 11 alumnes, tots ells beneficiaris de la prestació.

Durant aquest mes també s’ha impartit el curs sobre nocions bàsiques sobre com s’han de manipular els aliments. Una formació que ha comptat amb nou persones desocupades.

Val a dir que els cursos de formació tot i anar dirigits a persones beneficiàries de la prestació per desocupació, també s’obrin si queden places lliures en les formacions. El servei d’Ocupació obre les inscripcions a la resta dels inscrits i utilitzar mitjans de difusió com la pàgina web www.treball.ad i els panells informatius de l’oficina.

MÉS OFERTA DE CURSOS / Des del Servei d’Ocupació tenen previst un llistat de cursos formatius per impartir fins el vinent mes de juny. Algunes d’aquestes formacions van destinades a sectors en concret, sobretot l’hoteler i el del comerç, com per exemple el curs sobre un programa informàtic per fer reserves d’hotels, o el d’Atenció al públic i telefònica, que té una durada de 12 hores.

Hi ha cursos més generals com són els de L’entrevista de selecció, el de El currículum vitae i la carta de presentació, així com els nivells bàsics d’Informàtica i el del Català nivell bàsic que és el de més durada, amb 30 hores lectives.

Altres dos cursos més específics i per altres sectors són el de Neteja i desinfecció de sis hores de durada i el de Nocions bàsiques sobre co s’han de manipular els aliments, de quatre hores de durada.

pdf3.jpg