Blanco: «La dreta d’aquí és qualsevol cosa menys un estímul de futur»

Autor: CLARA GARNICA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Març de 2011

El Partit Socialdemòcrata va contraatacar ahir amb fermesa a la venerada llar del seu principal opositor, l’escaldenc Toni Martí. I ho va fer amb una carta amagada: el suport i confiança del vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment del Govern espanyol, José Blanco.

El polític de l’Estat veí va fer acte de presència a la reunió de poble celebrada al Prat del Roure d’Escaldes, que va comptar amb la participació de més de 400 persones. Blanco va mostrar-se segur de la victòria dels socialdemòcrates, davant l’estancament del que suposaria una victòria de Demòcrates per Andorra. El ministre i vicesecretari va carregar durament contra el partit de Martí i va assegurar que «la dreta andorrana és qualsevol cosa menys un estímul de futur».

Blanco va demanar treball per aconseguir «el quinzè diputat» i va assegurar que durant aquests dos anys l’oposició «ha actuat per interessos, sense poder suportar que les coses anaven bé». Per la seva banda, el candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu va mantenir la línia optimista i va mostrar-se convençut de «revalidar la victòria a Escaldes».

Els discursos més pujats de to, o almenys més directes cap a l’oposició, van anar a càrrec dels dos candidats territorials, Jordi Font i Víctor Naudi. El primer va assegurar que a DA, «la butxaca els uneix», i va demanar més celeritat en «assenyalar sense vergonya als pillos astuts». Naudi, per la seva part, i seguint amb les referències cap a DA, va assegurar que al PS, «no canviem de partit cada vegada que hi ha una cita electoral». I encara va ser més directe amb Martí, definit-lo com «milhomes», al manifestar que alguns «es pensen que són els amos de la parròquia».

Amb tot, i establint comparacions numèriques amb el rival (i seguint la tònica del discurs d’ahir) la sala del Prat del Roure va acollir un nombre de simpatitzants igual o fins i tot superior al que es va aplegar entorn de Martí dimecres passat. En aquest sentit, no hi ha victòria clara cap a cap banda.

Llei de tinença d’animals / Prèviament a la cita amb el poble escaldenc, Bartumeu i Naudi van reunir-se amb l’Associació de defensa dels animals, Laika. Va ser en aquest escenari on van comprometre’s a tramitar el projecte de llei de tinença d’animals. Aquesta normativa ha de permetre establir protocols d’actuació en cas d’abandonaments.

I al matí, els candidats del PS de les territorials d’Ordino i la Massana van unir la seva reivindicació per reclamar l’obra de la desviació de la Massana. El candidat de la llista massanenca, Pere López, va assegurar que el projecte està previst al pla d’inversions del 2012-2015, i de fet és al 2013 quan es calcula que podrà començar-se. El desviament planteja 5 anys de treballs i compta amb un pressupost de 46 milions d’euros.

López va assegurar a l’ANA que el projecte entra dins de la política d’inversions sostenibles. En relació a les crítiques arribades des d’altres partits en campanya, va manifestar que no es poden fer «comentaris que donen a entendre una congelació de la inversió pública».

pdf3.jpg