José Blanco dóna suport a la candidatura socialdemòcrata “per continuar fent polítiques per a les persones i no per als interessos d’uns pocs”

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Març de 2011

El vicesecretari general del PSOE ha participat al míting d’Escaldes-Engordany, que ha comptat amb l’assistència de prop de 500 persones. El candidat territorial, Jordi Font, insisteix a assenyalar que “AraFutur no juga en camp contrari”, i es mostra convençut que els escaldencs tornaran a donar suport a la seva llista, igual que en les dues darreres eleccions.

blanco

La sala del Prat del Roure ha presentat un aspecte immillorable, amb l’assistència de mig miler de persones que van voler escoltar de primera mà les propostes socialdemòcrates a Escaldes-Engordany. I tot plegat amb un convidat d’excepció: el vicesecretari general del PSOE, i alhora ministre de Foment del Govern espanyol, José Blanco. El polític espanyol ha posat en relleu que si algú ha comprès que calia un canvi de model per fer polítiques per a les persones i no per als interessos d’uns quants, ha estat el Govern de Jaume Bartumeu. El vicesecretari general del PSOE ha expressat que “té el mateix valor el vot del director de Crèdit Andorrà, que el de qualsevol de vosaltres -referint-se als assistents al míting-“.

José Blanco ha dit que en els darrers dos anys amb un Govern socialdemòcrata, Andorra ha emprès un camí de futur per guanyar en competitivitat. En aquesta línia, ha subratllat que s’ha fet molt bona feina en l’avanç cap a la transparència internacional fins al punt que Nicolas Sarkozy hagi felicitat Jaume Bartumeu.

La reunió de poble a Escaldes-Engordany ha començat amb el discurs del número 2 de la candidatura territorial, Víctor Naudi, que ha manifestat que cal acabar el canvi, seguint el compromís adquirit amb els ciutadans l’any 2009. En aquesta contesa electoral, Naudi defensa que els escaldencs tenen dues opcions clarament definides, i que la llista d’AraFutur es caracteritza per “fer el que diem”. El candidat ha destacat que s’han prioritzat les ajudes a les famílies, i s’han pogut restablir en poc temps les bones relacions amb els països veïns.

El cap de llista d’AraFutur per Escaldes-Engordany, Jordi Font, ha defensat un projecte polític solvent i de futur que defensa les polítiques per a les persones. En aquest sentit, Font ha dit que la llei de l’IVA és imprescindible per completar la reforma fiscal i avançar cap a l’adopció de convenis que permetin impedir una doble imposició. El nou marc fiscal “permetrà finançar airosament el nostre país i destinar una bona part de la recaptació a aplicar polítiques socials”.

El candidat Jaume Bartumeu, que ha pujat a l’escenari de la mà de José Blanco, ha explicat que cal apostar per un model de país equilibrat, sustentat en tres grans pilars: esforç, progrés i justícia. Bartumeu ha estat clar a l’hora de parlar amb els assistents al míting: “redreçar l’economia serà un procés llarg i costós, som clars, no volem enganyar ningú ni ‘explicar sopars de duro'”.

Jaume Bartumeu ha defensat a Escaldes-Engordany la candidatura socialdemòcrata com una proposta per impulsar el progrés econòmic i social “de tots, no d’uns quants”; una proposta “solvent i independent, sense hipoteques ni submissions a interessos particulars”.