Bartumeu parla de “campanya mediàtica” dels comerciants

Autor: e. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va recordar ahir, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que en l’actualitat hi ha un decret d’horaris comercials en vigor i que, si bé és cert que l’Executiu que encapçala va anunciar la voluntat de modificar-lo, aquesta decisió no es prendrà fins a la setmana vinent o l’altra.

Amb relació amb les declaracions recents de la FACA i altres associacions de comerciants, referents a la reducció de les tardes de diumenge d’obligat tancament de 10 a 8, Bartumeu va assegurar que no vol “engreixar especulacions” i va afirmar que, en aquesta qüestió, les esmentades entitats “han iniciat una campanya mediàtica”.

Bartumeu va explicar que l’actual ministre de Comerç, Claude Benet, “va rebre fa uns dies diversos agents econòmics”. A partir d’aquí, el Govern ha d’acabar de decidir la modificació del decret del 18 de novembre, relatiu als horaris comercials d’aquest any. Una decisió que, segons el cap de Govern, no es prendrà “fins a la setmana vinent o l’altra”. La resta d’informacions que han aparegut aquests darrers dies, arran de les declaracions d’algunes associacions de comerciants, serien només “especulacions i comentaris”, amb paraules del mandatari.

La FACA i altres entitats del sector s’han pronunciat aquesta última setmana en relació amb la suposada reducció de tardes de diumenge d’obligat tancament. Els grans comerços volen obrir tots els diumenges, a canvi de fer rotacions d’empleats.

pdf3.jpg