Crèdit extraordinari de 22,7 milions de € per a la fibra òptica

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2010

El Govern va aprovar ahir un seguit de projectes de llei de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit per un valor superior als 25,2 milions d’euros, amb l’objectiu de finançar diferents despeses relacionades amb les telecomunicacions, les duanes i altres actuacions culturals, esportives, de voluntariat i de l’àmbit judicial.

El crèdit més important, per un valor de 22,78 milions d’euros, ha de servir per completar el desplegament de la fibra òptica al país i finançar altres projectes clau de desenvolupament de les infraestructures i serveis d’Andorra Telecom.

Tal com va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, en la compareixença davant dels mitjans posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres, el crèdit per a les infraestructures de telecomunicacions es destinarà “a les plataformes per a la televisió de fibra òptica i a les xarxes de telefonia, tant mòbil com fixa”.

ALTRES PROJECTES A banda d’aquesta qüestió, el Govern va aprovar un projecte de crèdit d’un milió d’euros per finançar part del projecte de la pista d’esquí de descens FIS. Una altra partida important són els 741.997,32 euros de crèdit extraordinari per al Departament de Duana. D’aquest import, uns 600.000 euros serviran per renovar l’equipament informàtic, amb l’objectiu de “simplificar els tràmits d’entrada de mercaderies”, segons va assenyalar López. A més, l’Executiu va aprovar un projecte de suplement de crèdit de 100.951,37 euros per afrontar les despeses de funcionament derivades de la posada en marxa de la nova duana de Porta.

Igualment, Cultura concentra un parell de crèdits, per un valor total de 459.203 euros. Part d’aquests diners s’han de destinar a la Biblioteca Nacional. Finalment, es posarà en marxa un nou projecte de voluntariat, no previst l’any passat, i es finançaran les despeses derivades de l’assistència lletrada gratuïta.

Els projectes de crèdit extraordinari i suplements de crèdit aprovats pel Govern necessiten ara el vistiplau del Consell General abans no puguin fer-se efectius.

pdf3.jpg