La UIF descobreix 10 milions d’euros atribuïts al cas de corrupció ‘Astapa’

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

La Unitat d’Intel.ligència Financera (UIF) va descobrir l’existència en un banc andorrà d’un compte amb més de deu milions d’euros atribuïts a l’exgerent d’Urbanisme d’Estepona (Màlaga), Pedro López, en el marc del cas Astapa, que investiga la presumpta trama de corrupció de l’Ajuntament d’aquesta localitat. A López se li imputen els presumptes delictes de malversació i suborn.

Segons aquesta investigació originada en el Principat, els informes policials recullen que els diners estaven ocults a nom de familiars de López, que va ser gerent d’Urbanisme pel Partit Estepona durant el pacte del govern amb el PSOE entre el període de govern 2003-2007. Tot indica que els diners localitzats, segons la investigació, són fruit de les comissions abonades per empresaris de la construcció a canvi de la concessió de llicències per part de l’Ajuntament.

Les fonts han assenyalat que els diners ja han sigut bloquejats després d’una comissió rogatòria enviada a les autoritats d’Andorra i que diversos familiars de López van ser arrestats i interrogats dimecres passat, i hi han afegit que es van produir diversos registres i es van incautar més vehicles d’alta gama. Un dels cotxes era un Porsche, i tots ells estaven a nom de familiars de López. Els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia espanyola van ser els que van arrestar els familiars de López i diversos dels implicats en les seves instal.lacions de la Costa del Sol.

Dies enrere, el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Estepona, Jesús Torres, que instrueix la causa, va prorrogar fins avui el secret de sumari davant la rellevància dels informes policials i amb el fi que no es veiés afectada la investigació. De moment es desconeix si es prorrogarà un mes més el secret de les actuacions. El cas Astapa suma ja 68 imputats, entre l’exalcalde d’Estepona, Antoni Barrientos, i vuit regidors, entre els quals es troben cinc exintegrants dels PSOE, dos del Partit d’Estepona i un exintegrant del PA.

pdf3.jpg