Aprovats els complements no contributius de viduïtat i jubilació

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

El Govern ha aprovat el reglament regulador dels complements no contributius de les pensions de viduïtat vitalícies i de jubilació que desenvolupa la llei de la CASS.

La llei estableix com a pensió mínima el 50% del salari mínim vigent. En cas que l’import de la pensió de reversió –destinada a compensar la pèrdua de guanys resultants de la defunció de la persona assegurada directa– o la de jubilació sigui inferior a la pensió mínima, el Govern es farà càrrec d’aquesta diferència, anomenada complement no contributiu. Això sí, caldrà haver cotitzat 240 mensualitats que arribin al salari mínim, tenir uns ingressos inferiors al salari global mensual i al salari mitjà cotitzat pels assalariats a la CASS, així com residir al Principat.

El reglament aprovat clarifica qui són els beneficiaris d’aquestes prestacions, com es determinen i com cal que s’acreditin els ingressos, i com es calcula el període de referència i el còmput anual dels ingressos. També regula el procediment de sol.licitud, atorgament i renovació del complement no contributiu de les pensions. El complement no contributiu s’atorgarà a comptar des del primer dia del mes immediatament següent a la data de la sol.licitud, es merita el primer dia de cada mes i es paga per mesos vençuts.

Aquest reglament dels complements no contributius entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al BOPA.

pdf3.jpg