La CASS regula les pensions de viduïtat i jubilació

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

El Govern ha aprovat el reglament regulador dels complements no contributius de les pensions de viduïtat vitalícies i de jubilació.

La llei de seguretat social estableix com a pensió mínima el 50% del salari mínim vigent.

En el cas que l’import de la pensió de reversió (les destinades a compensar la pèrdua de guanys resultant de la defunció de la persona assegurada directa) o de jubilació sigui inferior a la pensió mínima, el Govern es fa càrrec d’aquesta diferència anomenada «complement no contributiu», sempre que es compleixin unes condicions de cotització (240 mensualitats que arribin al salari mínim), de residència al Principat i d’ingressos inferiors al salari mínim global mensual mitjà cotitzat pels assalariats a la CASS.

El reglament aclareix qui són els beneficiaris d’aquestes prestacions, com es determinen i com cal que s’acreditin els ingressos, i com es calcula el període de referència i el còmput anyal dels ingressos. El reglament també regula el procediment de sol·licitud, atorgament i renovació del complement no contributiu de les pensions.

Entrarà en vigor l’endemà de la publicació al BOPA, però s’aplicarà als assegurats en el seu vessant més favorable des que regeix la llei de la CASS.

pdf3.jpg