El Govern vol informació de les distribuïdores elèctriques per definir les noves tarifes

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

El ministre d’Economia i Finances, i president de FEDA, Pere López, va mantenir ahir la primera reunió del Govern amb representants de les empreses distribuïdores d’electricitat.

El Govern va sol·licitar a les distribuïdores que aportin els elements significatius del seu negoci per procedir, d’una manera conjunta, a la seva anàlisi i establir el marc per a la definició de les noves polítiques de tarifes i per a la millora de la qualitat del servei.

Des de l’Executiu es va assegurar que la política de tarifes a llarg termini ha de garantir uns marges comercials que proporcionin tant a FEDA com a les societats distribuïdores els recursos suficients per donar un servei públic de bona qualitat. Aquesta va ser una de les idees que es van plasmar en aquesta trobada, l’objectiu de la qual va ser comentar amb les empreses distribuïdores els canvis que s’estan produint en el sector.

Primerament es va tractar l’evolució dels preus de compra de l’energia importada per FEDA, que els darrers anys han tingut un fort increment. Des de l’Executiu es va afirmar que la contenció de les tarifes als clients que el Govern ha acordat, tot i l’augment experimentat en la compra d’energia, no ha d’incidir en la realització de les inversions necessàries per garantir el bon funcionament econòmic del Principat.

A banda d’això, també es va parlar de les actuacions que el Govern està realitzant en matèria d’estalvi i eficiència energètica i per afavorir el desenvolupament de noves fonts d’energia. Un altre dels punts que es va tractar va ser la posterior incorporació a la Taula d’Energia de l’Associació d’Empreses del Sector Elèctric (AESE) un cop el treball reglamentari que vol fer l’Executiu estigui acabat.

L’AESE es va crear el passat 2 de febrer i està formada per les distribuïdores Mútua Elèctrica, Nord Andorra, Sercensa i Unió Elèctrica. Aquestes empreses elèctriques cobreixen actualment un 33% de quota de mercat, amb 8.179 clients a la Massana i Ordino de Nord Andorra, 4.000 a Sant Julià de Lòria de Mútua Elèctrica, 3.000 al Pas de la Casa de Sercensa i 250 abonats a Encamp d’Unió Elèctrica. El primer projecte conjunt és la instal·lació de diferents punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

pdf3.jpg