Els joves andorrans podran participar en cinc projectes de formació que es desenvoluparan a la demarcació de Lleida organitzats per la secretaria general de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Aquest és un dels fruits de la reunió mantinguda ahir entre el coordinador territorial de Joventut a Lleida, Jordi Satorra; la coordinadora de Polítiques de Joventut i Voluntariat del Govern d’Andorra, Judith Salazar, i la regidora i consellera de Joventut de l’Ajuntament de la Seu i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Mireia Pellicer.
Els projectes a què tindran accés els joves andorrans giren a l’entorn de formació en pressupostos, inversions locals, borsa jove d’habitatge, lleure i infants, i l’ús de les noves tecnologies per apropar les polítiques de joventut. Amb aquests cursos es vol reforçar la integralitat de les polítiques de joventut. Satorra va explicar també que de la reunió d’ahir –que va suposar la represa de les relacions en matèria de joventut entre els governs català i andorrà després de la formació del nou gabinet del Principat– en va sortir també la possibilitat que els joves andorrans puguin prendre part en un camp de treball transfronterer que es durà a terme a la Seu d’Urgell l’estiu vinent.
Per la seva part, Judith Salazar va agrair la predisposició de la Generalitat de Catalunya a seguir col·laborant en polítiques de joventut. En aquest sentit, va destacar que des del Govern d’Andorra es fa una aposta per la integralitat d’aquestes polítiques i que actualment estan en procés d’unificar els continguts sobre joventut. D’altra banda, el coordinador territorial de Joventut a Lleida, junt amb Mireia Pellicer, va fer una jornada de treball per fer balanç del funcionament de durant l’any passat. En aquest sentit, la regidora de Joventut de la Seu va afirmar que l’Oficina ha doblat el nombre de joves atesos respecte als que anaven al Punt Jove Actiu. Concretament, l’Oficina Jove va atendre en el transcurs de l’any passat 4.386 consultes, el 16% de les quals referides a l’habitatge, seguides de sol·licituds d’informació sobre treball (un 4%) i sobre beques (un 3%).