L’Escola Nacional, un gran pas

Autor: editorial
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 de Desembre de 2009

En el darrers temps, quan ens referíem en aquesta tribuna al Departament Especial de Prevenció i Extinció d’Incendis (Depeis), quasi exclusivament, era per buscar explicacions a qüestions amb marcat contingut negatiu que anaven des d’astronòmics assessoraments fins a problemàtics torns de treballs, a més de batalles judicials.

Afortunadament, en aquesta ocasió parlarem del cos de Bombers per destacar una iniciativa força positiva que està a punt de desplegar-se. I és que, tal com expliquem en l’edició d’avui d’aquest rotatiu, en aproximadament un mes i mig l’Escola Nacional de Bombers d’Andorra estarà en marxa, amb una normativa que la reglamentarà i els conseqüents títols acreditatius oficials. Així ho explica el director del cos especial, Joan Carles Recasens, el qual exposa que la redacció del reglament està molt avançada i que a final de gener es preveu que estigui aprovat. D’aquesta manera, l’aprovació del text reglamentari d’aquesta escola oficialitzarà la formació i s’oferirà d’una manera més àmplia. Igualment, cal remarcar que els cursos de formació els impartiran els mateixos bombers, molts dels quals ja han estat monitors d’algunes classes i ho faran compaginant l’horari amb la resta de les tasques pròpies dels agents del cos. A la vegada, els cursos no només aniran dirigits grups de cossos de bombers o de rescat del Principat, sinó que també s’impartiran per a especialistes d’altres països. En aquest sentit, segons indica la direcció del Depeis, de moment ja han demanat de poder accedir a aquests cursos bombers de València, de Portugal, d’Aragó i els de la Generalitat de Catalunya. A més, d’aquesta formació també se’n podran aprofitar empreses privades.

A partir d’aquí, cal recordar que els diferents informes que analitzaven les possibles deficiències del cos de Bombers, així com les possibilitats de millora, majoritàriament acostumaven a fer referència a la formació que distingien entre la la continuada i permanent, l’específica obligatòria i l’específica optativa. En aquesta línia, el projecte de l’Escola Nacional pot servir per tal de conjuminar totes aquestes facetes, que, a la vegada, poden contribuir a fer progressos en un cos especial que ja de per si gaudeix d’una excel.lent salut quant al servei que ofereix. A més, si es sap gestionar i vehicular aquesta iniciativa amb l’aportació dels necessaris instruments que la facin funcionar, aquesta escola es podria acabar convertint en un centre de referència més enllà de les nostres fronteres.

Per tant, si a la llarga s’assoleixen aquests objectius, d’aquest treball només en podrem extreure beneficis.

pdf3.jpg