El Govern entrarà a tràmit el 2010 la nova llei d’allotjaments turístics i la de comerç

Autor: d. m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 16 de Desembre de 2009

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va explicar ahir, després de la celebració d’una nova Taula de Comerç i Turisme, que el Govern entrarà a tràmit parlamentari la nova llei de classificació d’allotjaments turístics i la llei de comerç al llarg de l’any que ve.

La més immediata serà la primera, “que avança a bon ritme” i que a l’abril o el maig podria iniciar el tràmit al Consell General. “Aquest és un projecte molt important per a tot el sector turístic que afecta les polítiques de preus, les ofertes”, va manifestar. I és que el titular d’Economia va indicar que malgrat que de “regulació de preus mínims no n’hi haurà, perquè presenta unes grans dificultats i no es pot assumir”, sí que s’enduriran els nivells d’exigència per als establiments i això “tindrà una translació sobre el preu”. López va detallar que “en alguns casos els nivells d’exigència per a algunes categories d’establiments seran més elevats, més adaptats al que avui demana el client, i per tant això requerirà en alguns hotels un esforç addicional de servei o un esforç d’inversió si és que volen mantenir la categoria”. Per tant, hi va afegir que l’afectació sobre els preus a què es venen les habitacions no serà directa, però sí indirecta.

Quant a la llei del comerç, va apuntar que l’entrada a tràmit parlamentari serà cap a final de l’any i va indicar que tindrà incidència en la política de preus perquè regularà, entre d’altres qüestions, els períodes en què es podran fer rebaixes. També va apuntar que “els propers dies” es treballarà i s’enllestirà una millora a la normativa de protecció del consumidor “que ens doni algunes eines de reforç a l’administració”. L’objectiu és lluitar “contra certes actuacions minoritàries però que poden donar una imatge perjudicial del sector”.

pdf3.jpg