Una de freda i una de calenta de l’USdA al Govern

Autor: t. s.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Desembre de 2009

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, i la primera secretària de la mateixa organització, María José Espinosa, es van reunir ahir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per exposar- li el seu parer sobre diferents qüestions d’actualitat, entre les quals no van faltar referències al decret d’horaris comercials.

Després d’una trobada distesa i cordial, Ubach va explicar que s’havia fet arribar a l’executiu “el ple suport a la iniciativa de tancar els deu diumenges a la tarda, que va completament d’acord amb la conciliació i és un gran pas”. “Això no treu -va assegurar Ubach- que li haguem recordat la nostra posició sobre l’1 de Maig.” L’USdA reclamava un Primer de Maig festiu del tot, que és el que ha exigit al Govern: “Ara la pilota està al seu terrat”, va afirmar el sindicalista.

Gabriel Ubach va explicar després de la reunió que també s’havien tractat d’altres qüestions, com per exemple l’evolució de la investigació de l’accident mortal al pont del túnel dels Dos Valires. El secretari general de l’USdA va recordar que els treballadors de l’obra “són afiliats nostres”. I va assegurar que el Govern s’ha compromès a facilitar al sindicat tots els informes un cop s’hagin completat, tràmit que Bartumeu hauria informat que espera que es compleixi durant el mes que ve. També van posar damunt la taula del cap de Govern “la precària situació” que viuen molts treballadors a causa de la fràgil, al seu entendre, reglamentació laboral que hi ha al Principat.

pdf3.jpg