Andorra i San Marino parlen de l’acostament a la UE

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Desembre de 2009

Jaume Bartumeu va reunir-se ahir amb una delegació de parlamentaris de San Marino, formada pels membres del Consell Gran i General Fiorenzo Stolfi, Marino Riccardi i Denise Bronzetti, que van estar acompanyats també pel secretari general del Partit Socialista i Democràtic d’aquell país, Gerardo Giovagnoli.

La trobada va servir per analitzar, entre d’altres temes, l’acostament dels petits Estats a la Unió Europea, projecte que comparteixen tots dos països, tant en l’àmbit d’una futura associació com en relació amb l’acord monetari per a l’ús de l’euro, que San Marino té en procés de revisió i Andorra està encara negociant.

A la trobada també hi va participar el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, que va voler recollir l’experiència personal de Fiorenzo Stolfi, també membre de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. I és que, d’aquí a dos anys –del mes de novembre del 2012 fins al maig del 2013– el Principat assumirà la presidència del comitè de ministres d’aquest organisme internacional, càrrec que ja va ocupar el polític sanmarinès quan el seu Estat va agafar aquesta responsabilitat ara fa tres anys.

pdf3.jpg