Xavier Espot signarà demà el conveni fiscal amb Holanda

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 5 de Novembre de 2009

Andorra signarà demà el vuitè conveni d’intercanvi d’informació fiscal. En aquest cas, es rubricarà l’acord que ja fa dies que es va assolir amb els Països Baixos en un acte que, fins ara, no s’havia pogut dur a terme simplement per una qüestió d’agenda, segons van indicar des de l’executiu.

En aquesta ocasió, la signatura es tornarà a fer lluny del Principat. El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, es desplaçarà a la Haia, on es reunirà amb el secretari d’Estat de Finances del govern holandès, Jaan Kees de Jager. L’acte tindrà lloc demà, a partir de les onze del matí, segons van informar ahir des del Govern.

Amb aquest nou conveni d’intercanvi de dades fiscals, Andorra s’aproparà una mica més al criteri de dotze acords que s’exigeix des de l’OCDE per poder treure el Principat de la llista grisa fosca de països no cooperants. Faltaran, per tant, només quatre rúbriques per complir aquest requisit. Des de l’executiu es confia a poder assolir aquest objectiu les setmanes vinents amb, entre d’altres, el document que s’està ultimant amb Espanya.

Àustria va ser el primer país amb qui es va signar un acord d’aquest tipus. Va ser el 17 de setembre passat, dies després que el Consell General aprovés la Llei d’intercanvi de dades fiscals. Des de llavors, han anat succeint-se els actes de rúbrica amb Liechtenstein, Mònaco i San Marino. El 22 de setembre es va tancar el primer conveni considerat “de qualitat”, amb França, i ja a l’octubre, amb Bèlgica i l’Argentina.

pdf3.jpg