Impuls al turisme rural

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 14 d'Octubre de 2009

La segona Taula de Turisme i Comerç celebrada ahir va servir perquè el ministre d’Economia i Finances, Pere López, anunciés que juntament amb l’associació de Pagesos i Ramaders es posarà a treballar immediatament per tenir l’any vinent el marc normatiu per al turisme rural.

Cal que el Govern socialdemòcrata doni l’impuls necessari a aquesta proposta, que en principi ha de ser senzilla de tirar endavant i que a més a més està donant bons resultats arreu on s’ha implantat. I és que cal posar fi l a l’agulla per donar forma a un projecte que la indefinició del Govern liberal va ser incapaç de plasmar, malgrat que era una proposta força embastada des de l’Associació de Pagesos i Ramaders.

Costa entendre per què aquesta iniciativa va quedar en un calaix, i més quan els mateixos pagesos havien preparat un esborrany que facilitava la tasca per regular aquesta nova categoria d’allotjament. Aquest turisme pot ser molt interessant per al país, ja que cal recordar que habitualment mou un tipus de client familiar, que sol passar diferents dies al lloc de vacances. A més a més, és una bona iniciativa per als ramaders, que podrien així mantenir l’activitat tradicional i obtenir uns ingressos complementaris interessants. I és que aquesta proposta ha rebut fi ns i tot el recolzament dels hotelers i de la PIME, ja que consideren que seria interessant introduir aquest tipus de turisme al país. Precisament ara que es parla de l’obertura a nous mercats, aquest seria un dels més interessants a explotar, tenint en compte que es tracta d’un producte en alça i que compta cada vegada més amb un públic més nombrós i fi del. A més, contribuiria a recuperar determinades bordes tradicionals.

pdf3.jpg