El Col·legi d’Economistes s’ofereix a Bartumeu com a òrgan consultiu

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 de Maig de 2009

20090513reunio-collegi-economistes

El Col·legi d’Economistes no es vol quedar al marge de les reformes econòmiques que el futur Govern haurà de posar en marxa sense gaire dilacions, especialment les que es refereixen a la definició del nou marc fiscal. Representants de l’entitat es van oferir ahir al líder del PS i guanyador de les eleccions, Jaume Bartumeu, com a òrgan consultiu en el procés de reformes.

En una reunió mantinguda ahir al matí, el degà del Col·legi d’Economistes, Sergi Tejero, va demanar a Bartumeu poder col.laborar en la definició del nou model fiscal, ja que, segons va explicar, l’entitat té un “tracte del dia a dia amb les empreses” i la seva experiència pot ser molt profitosa. Bartumeu va acceptar l’oferiment i va posposar, per a futures reunions un cop s’hagi constituït el Govern, la definició del canal de col·laboració amb els economistes, que també es farà extensible a la Cambra de Comerç, que també es va oferir fa uns dies com a interlocutor als socialdemòcrates.

Tejero, que va sortir molt satisfet de la reunió per l’actitud mostrada per Bartumeu, va assegurar que veu amb bons ulls les línies bàsiques de la proposta fiscal socialdemòcrata. En aquest sentit, el degà dels economistes va valorar com a factors positius el fet que el model contempli tant la imposició directa com la indirecta, que prevegi figures homologables a les existents als països de l’entorn i que mantingui una “fiscalitat competitiva”. Tot plegat, fa que Tejero qualifiqui la proposta del PS de “molt coherent i correcta”, així com també valora positivament la coincidència de CR amb els socialdemòcrates en els punts fonamentals de la reforma tributària.

Allà on sembla que les coincidències no són tan evidents és amb la Cambra de Comerç, que la setmana passada va demanar que l’IVA se situï en el 3,5% i no en el 5,5% proposat pels socialdemòcrates o en el 5% del projecte reformista. Amb tot, Bartumeu es va mostrar disposat a estudiar aquesta proposta i a aplicar-la si permet salvar el pressupost.

Durant la trobada, els representants del Col.legi d’Economistes van felicitar Bartumeu per la victòria electoral i, segons va explicar Tejero, els membres de la junta de l’entitat estan “molt satisfets i esperançats amb el canvi”.

pdf3.jpg