El Col·legi d’Economistes considera «bastant sensata i encertada» la proposta fiscal del PS

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 14 de Maig de 2009

El Col·legi Oficial d’Economistes, durant la reunió mantinguda amb el cap de la llista socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va oferir com a òrgan consultiu durant l’elaboració del marc fiscal, un dels temes més urgents que tindrà sobre la taula el nou govern.

Així ho va explicar el degà del Col·legi, Sergi Tejero, que va afegir que veuen la proposta fiscal del PS «bastant sensata i encertada», perquè combina la imposició directa amb la indirecta respectant el principi de competitivitat fiscal. No obstant, Tejero també va destacar que falta molt de treball per fer. D’altra banda, durant la trobada també es va tractar la necessitat d’oficialitzar els col·legis professionals, així com de desenvolupar la llei d’auditoria.

Tejero va explicar que van sol·licitar una reunió amb Jaume Bartumeu per felicitar- lo per la victòria i per tractar els diversos temes que els preocupen. El degà va fer una valoració molt positiva de la trobada, i va afegir que els membres de la junta estan molt «satisfets i esperançats amb el canvi».

Pel que fa al tema del reconeixement dels col·legis professionals, els economistes esperen que amb el líder socialdemòcrata, que ja es va comprometre a solucionar- ho a les passades eleccions generals, pugui ser ara una realitat. Respecte a la llei d’auditoria, consideren que el text s’ha de fer tenint en compte els professionals del país, inspirant-se en principis europeus però també respectant les peculiaritats del país.

pdf3.jpg