Autorització eventual de la represa de les obres dels Dos Valires

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 d'Agost de 2010

Després de rebre la sol.licitud de l’UTE constructora i de l’informe de la direcció facultativa que aconsella una actuació urgent de reposició del taulell que es va enfonsar el mes de maig passat, el Consell de Ministres d’ahir va acordar la represa d’aquestes obres de consolidació.

A més, també s’han autoritzat les obres no estructurals complementàries d’acabament de les estructures E-3 , E-4, E-5 i E-6 i dels treballs complementaris de l’entorn que no estiguin a la zona afectada i d’influència de l’estructura E-1 i E-2. Per altra banda, l’Executiu ha demanat un nou informe a un tècnic perquè supervisi tot el projecte i “la diagnosi i la teràpia rebuda”, segons va dir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per tenir més garanties de seguretat.

D’una banda, aquesta represa de les obres respon a la necessitat urgent de recuperar la geometria del taulell del costat nord de l’estructura del viaducte atirantat, o estructura E-1. Però per l’altra banda, suposa iniciar de nou els treballs en altres estructures, que, tot i no estar en la zona d’influència de l’àrea afectada, suposa una represa d’obres. A més a més, després dels dos mesos i mig en què es té previst que duri la consolidació de l’obra, i si dóna el resultat i previst i no es detecta cap problema estructural més, amb la presentació prèvia al Ministeri d’Ordenament Territorial dels corresponents documents acreditatius de la seva idoneïtat, l’Executiu té previst autoritzar a l’UTE constructora l’acabament de les dovelles estructurals pendents del costat sud.

“D’aquí a dos mesos i mig parlarem de la continuïtat de les obres estructurals”, va explicar Bartumeu. Sigui com sigui, el cas és que no només s’iniciaran les obres de consolidació que són urgents, sinó d’altres treballs d’altres zones no afectades, encara que no siguin estructurals. La qual cosa crea ambigüitat, perquè tal com s’ha dit, encara no hi ha informes dels pèrits judicials ni informes solvents que assegurin tota l’estructura. I ara es reprenen uns treballs que es van suspendre i que tot i no estar a la zona afectada, encara no disposen dels informes anunciats i esperats, que es van posar com a condició per reiniciar les obres, segons es va desprendre de declaracions fetes des del Govern.

pdf3.jpg