El Govern espera reprendre les obres als Dos Valires en dos mesos i mig

Autor: a. tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 d'Agost de 2010

El Govern va autoritzar ahir la continuïtat de les obres a la boca oest del túnel dels Dos Valires, per recuperar la part esfondrada en l’accident que va tenir lloc al maig.

Així mateix, el líder de l’executiu, Jaume Bartumeu, va mostrar la voluntat de “no retardar l’obra”, però tampoc no desitja “deixar-la continuar sense que res no hagués passat”.

Si els treballs de recuperació geomètrica són correctes, quan hagin finalitzat d’aquí a dos mesos i mig, l’executiu podria autoritzar la represa dels treballs a la resta del viaducte, i mirar perquè estigui acabat “el mes de juliol del 2011”, segons Bartumeu. No obstant això, el Govern demanarà un nou dictamen, que s’afegeix als molts que ja ha necessitat aquesta obra. En aquest cas, segons va explicar el líder socialdemòcrata, “serà elaborat per un tècnic totalment independent” i que sigui especialista en obra pública, que examinarà el projecte i farà “la diagnosi, la patologia i la teràpia” de tots els agents que participen en la infraestructura.

L’executiu espera tenir aquest document sobre la taula abans que concloguin definitivament els treballs per enllestir la boca oest del túnel, i serà un requisit imprescindible per passar a la realització de “la prova de càrrega”, la que precedeix la posada en funcionament del viaducte.

El consell de ministres va aprovar un document del departament d’Urbanisme i Ordenament Territorial on es dóna llum verd a les obres de recuperació, però també s’autoritzen les obres no estructurals i complementàries d’acabament de la resta d’estructures. A més, s’especifica que si no es detecta cap anomalia s’iniciarà l’acabament “de les dovelles estructurals pendents del costat sud”. El cap de Govern va afegir que l’executiu estava “disposat a anar donant autoritzacions perquè l’obra s’acabi”.

Va ser la unió temporal d’empreses (UTE) constructora qui va adreçar-se a l’executiu recomanant efectuar els treballs per recuperar l’estructura que va patir danys en l’accident del passat mes de maig. Cal recordar que queda pendent de resoldre a la Batllia el cas sobre el primer accident, ocorregut el mes de novembre del 2009, que va provocar cinc víctimes mortals.

pdf3.jpg