La intenció del Govern és que el país sigui arribada i sortida del Tour

Autor: r. mora
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 19 de Juliol de 2010

L’aposta està feta. Ahir es va presentar davant de l’organització del Tour de França la ferma intenció d’Andorra de ser de nou seu d’aquest esdeveniment esportiu que mou milers de persones i que arriba a milions de teleespectadors de tot el món. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va tenir ahir l’oportunitat de traslladar aquesta intenció als organitzadors, amb la ferma idea de rebre una etapa amb final al país i que al dia següent la cursa surti també d’Andorra, tal com va succeir en l’edició de l’any passat.

Quant a dates, res no es pot confirmar excepte que el Govern vol que sigui “el més aviat possible”, tot i assumir que “hi ha cua”, segons Bartumeu.

“Volem repetir amb una estructura semblant a la de l’any passat, amb una arribada a Arcalís i una sortida el dia següent des d’Andorra la Vella, amb les adaptacions que calguin”, va manifestar ahir Bartumeu, que va assumir que Arcalís “és una referència perquè sempre ha acabat allà, però no una idea fixa”. El cap de Govern va insistir que l’aposta andorrana es basa en un actiu molt ferm: “Tenim a favor moltes coses, principalment el parc hoteler amb què comptem, que no el tenen moltes de les localitats que reben el Tour, i les nostres muntanyes, que són més altes que moltes de les que hi ha als Pirineus”.

EVITAR QUE PASSI UNA DÈCADA
La intenció del Govern andorrà és que el Tour arribi al país “com més aviat millor”, però Bartumeu considera que s’ha d’anar amb calma “perquè hi ha cua, i cua llarga”. El que sí que deixen clars els moviments de l’actual Govern és que el que no es vol és que passi una dècada fins que el Tour torni al país: “L’única cosa que volem evitar és que passi com ha passat abans, que des del 1997 fins l’any passat van passar dotze anys fins que va tornar el Tour, i per això treballem”.

El Tour de França va arribar ahir a Ax 3 Domaines, prop de la frontera andorrana, en la 14a etapa d’una ronda que entra així als Pirineus a la setmana més important. Aquests dies els mitjans de comunicació de tot el món miren a una carrera que arriba al punt més àlgid, i és en aquest moment on el Govern vol veure Andorra en una pròxima edició. Jaume Bartumeu va seguir en directe l’etapa que unia Revel amb l’estació d’esquí francesa, de 184,5 km, amb una primera pujada al port de Pailhères i una segona a la meta d’Ax 3 Domaines.

Bartumeu va ser convidat per l’organització i va aprofitar per traslladar l’interès andorrà per rebre i ser sortida del Tour aviat. El cap de Govern va cobrir la cursa al cotxe on hi havia Bernard Thévenet, exciclista francès i actual membre de l’organització, i va traslladar el seu projecte al matí a Revel al director de la carrera, Christian Prudhomme, amb el qual també hi va haver contactes al vespre, al sopar que es va organitzar dins de la caravana del Tour.

Rebre el Tour de França el 2009 va suposar una despesa de 650.000 euros, dels quals 400.000 van ser per a l’empresa organitzadora, i els altres 250.000 per a promoció de l’esdeveniment al país i fora.

pdf3.jpg