Bartumeu exposa que treballaran sobre el pla proposat pels comuns

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 20 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va exposar ahir que el Govern treballarà a partir del document que han presentat els comuns del pla de gestió de la vall del Madriu, i també va anunciar que “més aviat ampliarem que retallarem”, amb la qual cosa ja va garantir que “l’esperit” d’aquest document presentat dels comuns serà totalment respectat.

“El donem per bo en molts dels seus apartats”, va explicar, tot i que va afegir que hi ha aspectes que volen esmenar.

Bartumeu també va manifestar que en la trobada de la Unesco prevista per al juny ja es podrà anar amb la feina “molt avançada” tot i que no totalment acabada, i per tant espera que aquest fet sigui un aval davant aquesta entitat.

El cap de Govern va fer un històric del procés i així va dir que a l’octubre es va mantenir la primera reunió amb els cònsols en què van lliurar, tot i que no de manera oficial, el document del pla de gestió que havien pactat. Durant els mesos de novembre i desembre el Govern va anar treballant el text aportant-hi “opinions, notes”, i finalment el va entregar als comuns assenyalant que es podria enviar a una empresa perquè es fes la refosa dels textos, cosa que costaria 9.600 euros.

Com va afegir Bartumeu al març, en veure que no hi havia resposta dels comuns, van decidir introduir esmenes i modificacions sobre el mateix text i els ho van comunicar, a través del cònsol d’Escaldes. Quan el treball estigui llest es convocarà els cònsols per poder arribar a un acord definitiu.

pdf3.jpg