Espot rep el ministre d’Afers Exteriors de Singapur

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 d'Abril de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va reunir-se ahir al migdia amb el seu homòleg de Singapur, George Yeo, que visitava per primer cop el Principat després de ser convidat pel mateix Espot en el marc de l’assemblea general de les Nacions Unides, el setembre passat.

Singapur havia acceptat la invitació amb l’objectiu de conèixer millor els petits estats d’Europa, tenint en compte que, a l’Àsia aquest Estat juga un rol similar. Durant la reunió, segons va informar el Govern, Espot i Yeo van parlar de la situació de les dues places financeres després de la sortida dels dos països de la llista grisa de països no cooperants amb l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

En aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors de Singapur va informar a Espot que el proper mes d’octubre se celebrarà al seu país la propera reunió del Global Forum de l’OCDE, al qual Andorra hi participa amb l’objectiu d’avaluar els treballs fets pels països en matèria d’intercanvi d’informació i de transparència fiscal.

Tots dos ministres van valorar molt positivament la necessitat d’apropar-se i buscar nous eixos de col.laboració, especialment en els àmbits econòmic, financer i turístic, segons va informar el Govern. En referència a aquest punt, el ministre d’Afers Exteriors de Singapur va oferir la possibilitat que una delegació d’empresaris i de representants turístics d’Andorra es pugui desplaçar al país asiàtic per acostar relacions. Durant la reunió es va plantejar la possibilitat que Singapur acrediti a un ambaixador al Principat amb caràcter no resident per desenvolupar i estrènyer les relacions bilaterals dels dos estats.

pdf3.jpg