Espanya autoritza l’acord universitari de reciprocitat

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 17 d'Abril de 2010

El Consell de Ministres de l’Estat espanyol va autoritzar ahir la signatura de l’acord amb el Principat per tal que els alumnes andorrans no hagin de superar la selectivitat com a requisit per accedir al seu sistema universitari.

Des de l’entrada en vigor de la Llei Orgànica de l’Estat espanyol, els estudiants es veien obligats a acollir-se a la prova oficial espanyola. Un cop s’estampi la rúbrica definitiva, serà la nova prova de Batxillerat andorrana –que es realitzarà per primera vegada aquest mes de maig– la que determinarà l’accés a les universitats del país veí, a partir d’una correcció elaborada des del Ministeri d’Educació i una qualificació mitjana amb el Batxillerat.

TRES ANYS DE TREBALLS

D’aquesta manera, es clou un treball per part de l’Executiu andorrà que es remunta més enllà del 2007, després d’aprovar-se l’ordenació dels ensenyaments de Batxillerat. Fins ara els alumnes de Batxillerat havien d’examinar-se de la selectivitat a la localitat de la Seu d’Urgell, a través de la universitat a distància (UNED).

Andorra s’incorpora així a una llista de països, a més dels de la Unió Europea, que gaudeixen de l’opció de poder homologar la prova realitzada als seus països amb l’accés universitari espanyol.

pdf3.jpg