El govern espanyol dóna llum verd a la convalidació de la prova de la selectivitat

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 d'Abril de 2010

El consell de ministres espanyol va aprovar ahir la signatura de l’acord amb el Principat per a l’accés a les universitats del país veí a través de la selectivitat.

Segons el conveni, els alumnes del sistema educatiu andorrà només hauran de superar la prova nacional de batxillerat per poder estudiar als centres veïns. Amb aquest examen ja en tindran prou i ja no caldrà que facin, com fins ara, la selectivitat per matricular-se a una universitat espanyola.

La Llei orgànica d’educació veïna estableix que per entrar a un centre universitari cal haver superat una “única prova”, i permet l’accés d’estudiants d’altres sistemes de la Unió Europea. També d’altres països amb els quals Espanya hagi signat convenis en aquest sentit i amb reciprocitat, sense realitzar una prova d’accés específica si compleixen els requisits en els seus sistemes educatius. Andorra, des del 2007 que negocia aquest acord amb el ministeri d’Educació espanyol, pilotat per Ángel Gabilondo, per tal que els alumnes del sistema andorrà quedin exempts de fer la prova. En l’acord del consell de ministres espanyol s’especifica que enguany serà el primer que Andorra farà un examen als alumnes per poder obtenir el títol de batxillerat.

pdf3.jpg