El Govern aprova una llei per impulsar les energies renovables com la fotovoltaica

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 7 d'Abril de 2010

El Govern va donar el vist-i-plau al projecte de llei de mesures provisionals en relació al règim de l’energia elèctrica. Aquesta normativa, entre altres aspectes, contempla la possibilitat que les empreses puguin instal·lar panells solars fotovoltaics de petita potència, amb l’opció de cedir a la xarxa la seva producció.

Per poder- ho fer, la nova llei ha de contenir una excepció al règim d’exclusiva atribuït a l’Administració en matèria de producció d’energia elèctrica.

Aquest nou text té per objectiu donar cobertura legal a pràctiques que ja s’estan duent a terme en l’actualitat en l’àmbit de l’energia fotovoltaica i la cogeneració. El Govern va explicar que el nou text permetrà resoldre alguns obstacles presents en la normativa actual en camps com la diversificació de les fonts de proveïment, de reducció de la dependència energètica i de potenciació de les energies renovables.

El projecte de llei preveu modificar l’article 2 de la llei de creació de FEDA incorporant un nou punt en les funcions de la parapública: la realització d’activitats de cogeneració d’electricitat i calor útil i de producció de calor, i la comercialització i distribució de calor. FEDA ja participa en activitats de cogeneració al Centre de Tractament de Residus i té en marxa un projecte pilot a Soldeu. Però el desenvolupament d’altres activitats de cogeneració, com un projecte que es vol fer a Andorra la Vella, fan necessari formalitzar l’ampliació del seu objecte a la distribució de calor, especialment quan per raons d’eficiència i es puguin aprofitar energies renovables com la biomassa, la geotèrmia i la solar.

El nou text de mesures provisionals estableix normes de qualitat de distribució homologades amb els països de l’entorn. El Govern disposarà d’un termini de sis mesos per promulgar un reglament de qualitat, en el qual fixi els paràmetres.

pdf3.jpg