Les dades del turisme quedaran centralitzades gràcies als nous gestors estadístics tàctils

Autor: rosa burgos
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

Andorra Turisme, amb el consens dels comuns, ha posat en marxa la instal·lació dels gestors estadístics informàtics a totes les oficines de turisme d’Andorra per poder disposar de dades de tot el país d’una manera immediata.

La iniciativa la va prendre, però, el Comú de Sant Julià de Lòria, a l’agost del 2008, amb la implantació d’una de les màquines i va proposar la seva experiència a Andorra Turisme. A hores d’ara hi ha més de vuit gestors estadístics en funcionament a Andorra, els mateixos que s’utilitzen a les oficines de turisme de més de 150 municipis de Catalunya.

Gresely i Farré SL és el proveïdor d’aquesta eina que compta amb una pantalla tàctil de sobretaula, connectada a un terminal amb connexió a internet. Les dades que introdueixen els treballadors de les oficines de turisme s’emmagatzemen d’una manera immediata, es transmeten al servidor d’Andorra Turisme i es poden consultar a l’instant.

La informació que es treballarà s’ha dividit en nou preguntes genèriques per totes les oficines com són el tipus de visita (presencial o telefònica, per exemple), la procedència del turista, si aquest ve sol o acompanyat amb amics o família, el motiu de la seva visita, si pernocta o no al Principat, quin transport ha utilitzat per arribar, quin material publicitari se li ha entregat des de l’oficina de turisme i quina informació ha demanat.

El treballador de l’oficina de turisme serà l’encarregat d’introduir aquesta informació al gestor tal com feien fins ara, però d’una manera diferent, unificada i informatitzada.

Durant la presentació d’ahir, la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, va destacar que «un país amb més de deu milions de visitants ha de tenir un sistema d’estadístiques sota control i unificat a tot el país, i aquesta eina ho permet». D’altra banda, va avançar que «aquesta és la primera acció del Pla de Desenvolupament de la Xarxa d’Oficines d’Informació que s’ampliarà a partir del proper mes de març i durant tot aquest any».

El gerent d’Andorra Turisme, Alexis Andrés, va afirmar que aquestes pantalles tàctils seran també «una manera de controlar al visitant, la publicitat que se li dóna des de les oficines de turisme i analitzar la viabilitat de les publicacions del sector».

Les dades i anàlisis que s’obtinguin podran ser consultades diàriament de manera conjunta, a nivell de país, o de manera separada, és a dir, a nivell parroquial i se’n podran extreure conclusions immediatament.

D’altra banda, la informació generada per aquests nous gestors estadístics serà de gran importància per al futur Observatori Turístic. I és que una de les seves missions serà el creuament i l’anàlisi de les diferents dades que serviran per definir les estratègies i els productes que Andorra haurà de desenvolupar per aconseguir una millora contínua de l’oferta turística.

pdf3.jpg