L’executiu aprova un nou reglament de la CASS

Autor: redacció / agències
Font: bon dia
Publicat el: 23 de Febrer de 2010

El Govern, en la darrera sessió del consell de ministres, va aprovar el reglament regulador dels complements no contributius de les pensions de viduïtat vitalícies i de jubilació, el qual desenvolupa el desplegament de la llei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), segons van informar ahir fonts de l’executiu socialdemòcrata.

La llei estableix com a pensió mínima el 50 per cent del salari mínim vigent. En cas que l’import de la pensió de reversió, destinada a compensar la pèrdua de guanys resultants de la defunció de la persona assegurada directa, o la de jubilació sigui inferior a la pensió mínima, el Govern es farà càrrec d’aquesta diferència, anomenada complement no contributiu.

Això sí, caldrà que l’interessat hagi cotitzat 240 mensualitats que arribin al salari mínim, i tenir uns ingressos inferiors al salari global mensual i mitjà cotitzat pels assalariats a la CASS, així com residir al Principat.

El reglament aprovat clarifica qui són els beneficiaris d’aquestes prestacions, com es determinen i com cal que s’acrediti els ingressos, i com es calcula el període de referència i el còmput anyal dels ingressos.

El text aprovat per l’executiu també regula els procediments de sol·licitud, atorgament i renovació del complement no contributiu de les pensions. Aquest reglament regulador dels complements no contributius de les pensions de viduïtat vitalícies i de jubilació entrarà en vigor just l’endemà de la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

pdf3.jpg