Espot advoca per millorar el funcionament del TEDH

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 19 de Febrer de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, participa des d’ahir, a Interlaken (Suïssa), en la conferència d’alt nivell organitzada pel país helvètic sobre el futur del Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), trobada que s’acabarà avui.

Fins a principis de maig, Suïssa exercirà la presidència del comitè de ministres del Consell d’Europa, i s’ha fixat com a principal prioritat assegurar el futur del Tribunal.

Els objectius de la conferència són que els estats membres del Consell d’Europa reafirmin el seu compromís a aplicar de la millor manera el conveni europeu de drets humans. També es demana que els estats membres donin el seu suport al Tribunal europeu dels Drets Humans perquè se’n pugui millorar l’eficiència a curt termini i, finalment, que es pugui fer el procés de reforma estructural a més llarg termini.

Espot va pronunciar ahir a la tarda un discurs en què va posar en relleu el fet que tots els estats membres del Consell d’Europa han de fer esforços per millorar el funcionament del TEDH, i garantir així una protecció eficaç dels drets humans. Al final de la seva intervenció, el ministre d’Afers Exteriors va destacar que la propera entrada en vigor del Protocol 14, arran de la ratificació per part de la Federació Russa, és essencial per procedir a la reforma del Tribunal.

pdf3.jpg