Andorra i Catalunya estrenyen la col.laboració en joventut

Autor: Ignasi Cervera
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 5 de Febrer de 2010

Els governs català i andorrà estrenyen la seva col.laboració en matèria de joventut. L’anunci de les noves accions conjuntes es va fer ahir dijous a la Seu d’Urgell, en una trobada entre els responsables d’aquest àmbit a la delegació del Govern català a Lleida, Jordi Satorra; al Govern d’Andorra, Judith Salazar; i a l’Ajuntament de la Seu i el Consell de l’Alt Urgell, Mireia Pellicer.

Jordi Satorra va explicar que el grup de treball entre Catalunya i Andorra permetrà als joves andorrans participar en els cinc projectes de formació que es desenvoluparan a la demarcació de Lleida, organitzats per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat. Els cursos versaran sobre formació en pressupostos, inversions locals, borsa jove d’habitatge, lleure i infants i ús de noves tecnologies. Es vol reforçar així la integralitat de les polítiques de joventut.

Una altra línia de col.laboració és que els joves andorrans podran participar del camp de treball transfronterer que tindrà lloc a la Seu aquest estiu vinent. Finalment, la Generalitat ha convidat el Govern d’Andorra a participar a la Trobada del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, que se celebrarà dia 27 vinent a Manresa.

Judith Salazar va agrair la predisposició de la Generalitat per seguir col.laborant en aquest àmbit. Salazar va aprofitar per indicar que des del Govern d’Andorra s’està fent una aposta per la integració de les polítiques juvenils, que ara es troben en procés d’unificar els continguts.

Mireia Pellicer i Jordi Satorra van realitzar, paral.lelament, una jornada de treball per fer balanç de l’any 2009 a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. Satorra recorda que el local alturgellenc va ser pioner i ha servit de model per obrir noves oficines.

Pellicer va detallar que aquest any han doblat el nombre de consultes, amb un total de 4.386. El 16% són per habitatge, seguides de consultes sobre treball (4%) i beques (3%). La regidora i consellera comarcal es felicita de “l’èxit de funcionament durant l’any 2009 de l’Oficina Jove”.

Un altre avenç ha estat a la pàgina web, que ha rebut un total de 23.170 visites anuals, gairebé 2.000 al mes. Quant a les consultes de treball, d’abril a desembre de 2009, s’ha assessorat 206 joves i s’ha impulsat la Borsa Interterritorial Activa de Treball (Bicat). La borsa jove d’habitatge ha tancat 40 contractes, donant allotjament a 60 joves.

Mireia Pellicer va explicar que aquest any s’ha posat en marxa la consulta jove de salut, amb el centre d’Atenció Primària i el Consell Comarcal. Els joves disposen d’un servei per assessorar-se en temes de salut de manera més directa.

pdf3.jpg