El Govern endega un nou pla de salut per als esportistes

Autor: JJB
Font: Bon Dia
Publicat el: 5 de Febrer de 2010

Per regular i fer un seguiment de l’estat de salut dels esportistes nacionals, tant a nivell de clubs com de federacions, la secretaria d’Estat d’Esports ha iniciat un projecte per comptar amb una eina per controlar tots els aspectes que hi estan implicats.

El pla per a la protecció de la salut de l’esportista s’inicia amb tres línies estratègiques principals, com són la lluita contra el dopatge, les assegurances i la cobertura sanitària, i la medicina esportiva.

En la lluita contra la utilització de l’ús de substàncies prohibides es crearà properament el CAUT (Comitè per a l’Autorització per a l’Ús amb Finalitats Terapèutiques), format per tres metges i que validarà la documentació necessària als esportistes que, per tenir una malaltia o lesió, prenguin algun tipus de medicament amb una substància considerada dopant. També es promourà controls per part de les federacions nacionals, siguin en competició o no. En el pla també hi ha l’assessorament i l’anàlisi a les entitats esportives en matèria d’assegurances per organitzar una activitat o competició, així com les cobertures sanitàries necessàries  per als esportistes.

Un dels apartats més destacats és el de la medicina esportiva, en què es farà un seguiment en els reconeixements mèdics dels becats i els que prenen part en programes de tecnificació. La setmana vinent s’instal·larà tres desfibril·ladors a les instal·lacions del Govern (pavelló Joan Alay, poliesportiu d’Andorra, camp del Consell i camp d’Aixovall), per si alguna persona pateix una aturada cardíaca. Un d’ells ha estat donat pel Club Lions d’Andorra. Per tilitzar-los es farà un curs de formació a més de 300 persones, entre encarregats de les instal·lacions i entrenadors. D’aquesta manera, les instal·lacions estatals se sumen a altres de comunals que tenen aquest servei i a les estacions d’esquí.

pdf3.jpg