Andorra participa a la Cimera de Copenhaguen

Autor: P. M.
Font: més andorra
Publicat el: 14 de Desembre de 2009

El ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, i el director de Medi Ambient, Xavier Cuenca, participen des d’avui a la Cimera Mundial del Canvi Climàtic que es du a terme a Copenhaguen.

Andorra hi participa en qualitat d’observador, ja que el Principat encara no s’ha adherit al Conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que va entrar en vigor el 1994 i que ja han ratificat la majoria de països.

El Govern va aprovar al setembre passat que s’iniciés el procés per a la ratificació del conveni, de tal manera que les properes setmanes es podrà aprovar la seva signatura en el Consell de Ministres. Això permetrà iniciar la seva tramitació parlamentària i que pugui ser efectiu a final de la primavera del 2010.

El ministre Vicenç Alay i Xavier Cuenca mantindran durant la seva estada a la Cimera reunions de treball, entre d’altres, amb el secretari executiu de la UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change), Yvo de Boer, i amb representants d’altres petits estats europeus.

A la Cimera es pretén revisar el protocol de Kyoto, que venç el 2012. Es vol arribar a un acord que permeti la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

pdf3.jpg