Andorra acull una reunió sobre reptes tecnològics

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2009

El vicesecretari general de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), Houlin Zhao, està convençut que Andorra pot servir de plataforma per experimentar noves tecnologies en aquest àmbit i, alhora, pot servir “d’exemple perfecte de com països aïllats, en aquest cas per muntanyes, poden desenvolupar sistemes de comunicació avançats”.

Zhao va fer aquestes declaracions en el marc de la reunió que se celebra al Principat des d’ahir, amb l’objectiu de preparar la Conferència Mundial de la UIT que tindrà lloc el maig del 2010 a l’Índia. Pel seu cantó, el ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay, va manifestar que Andorra està sent pionera en àmbits com la TDT o la fibra òptica.

El director d’Andorra Telecom, Jaume Salvat, va afegir que Andorra col.labora amb la UIT mitjançant el finançament de projectes de comunicació rurals de tres països de la regió d’Àsia-Pacífic: Nova Guinea, Tonga i les Illes Marshall.

El director general de la branca de Desenvolupament de la UIT, Sami Al Basheer, va explicar que la reunió aplega els membres de la zona central i occidental d’Europa, que aprofitaran aquestes jornades per debatre quines són les prioritats per a aquesta regió. Cada país farà les seves propostes i demà haurà de sortir un document consensuat amb una única posició europea, que inclogui programes globals per al desenvolupament de les TIC i iniciatives per a alguns països de l’est i del centre d’Europa. Al Basheer va destacar, a més, la importància de la seguretat a Internet, una qüestió que també es debatrà durant les jornades. Al Basheer considera que aquest tema afecta tots els usuaris, però especialment els infants.

pdf3.jpg