Andorra signa demà amb Holanda el vuitè acord d’intercanvi

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 5 de Novembre de 2009

Després que durant les últimes setmanes s’especulés sobre la data en què es materialitzaria el vuitè acord d’intercanvi d’informació en matèria fiscal a demanda prèvia amb Holanda, aquesta cita va quedar ahir clarificada finalment. El Govern va anunciar que serà demà quan el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, firmi amb el secretari d’Estat de Finances del Govern d’Holanda, Jaan Kees de Jager, el conveni ja pactat des de fa setmanes.

Aquest vuitè acord posarà el punt de partida per a la recta final en el camí exigit per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) per tal d’arribar als dotze convenis, segons els estàndards establerts al penúltim G-20, a Londres, el 2 d’abril passat. Des d’aleshores, el canvi més significatiu a Andorra en la matèria va ser l’aprovació de la llei d’intercanvi d’informació fiscal amb sol.licitud prèvia, vigent des de principi del mes de setembre passat. Sobre el paper, això es va traduir en la firma amb Àustria el 17 de setembre, amb Liechtenstein i Mònaco el dia següent, amb França –el primer acord de qualitat– el dia 22 de setembre, amb Bèlgica el 23 d’octubre i, en setè lloc, l’acord amb l’Argentina del 26 d’octubre passat.

Un dels acords més esperats, però, continua sent el que es rubricarà en les pròximes setmanes amb Espanya, país veí amb el qual Espot va confirmar que les relacions estan molt avançades per tal de possibilitar l’acord. Tot i això, Andorra continuarà demà sumant convenis per tal de respondre a l’expectativa dels interlocutors internacionals, sobretot de França.

pdf3.jpg