El marc legislatiu per al turisme rural es tancarà l’any vinent

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2009

Ahir es va establir el punt zero del projecte de turisme rural amb l’assistència de l’Associació de Pagesos i Ramaders a la segona celebració de la Taula conjunta de Turisme i Comerç. Així ho va manifestar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, el qual va explicar que l’any vinent es preveu tancar tot el treball normatiu perquè aquest tipus de turisme tingui el marc legislatiu i els requisits que li corresponguin.

Aquest projecte de turisme rural està vist a mig i llarg termini, però López va manifestar que és important que els ramaders i pagesos participin en aquesta mesa per assentar les bases del projecte.

La diversificació de l’agricultura i la ramaderia i les cases rurals seran alguns dels punts que marquin aquesta nova oferta turística que el Principat vol potenciar. Des del sector hoteler, els dos representants de les associacions, Xavier Palou i Jordi Daban, van manifestar que el rural és un complement més de l’oferta turística i que en cap cas es veu com una competència.

Des de la Pime, el seu president, Marc Aleix, va criticar la política de low cost de certs hotelers i establiments del país que suposa una contradicció en la campanya de distinció de qualitat que es vol fer d’Andorra a l’exterior. Segons Aleix, els dos dominis esquiables van fer ofertes a l’exterior de forfets que sortien més barats que a la gent del país.

SENYALITZACIÓ TURÍSTICA

En aquesta Taula es va presentar ahir la senyalització turística i patrimonial. A partir dels propers mesos es veuran cartells amb fons marró en què es marcaran els punts d’interès nacional, per conduir el turista i per senyalar aquests béns turístics. López va assegurar que a final d’aquest any estarà finalitzada aquesta senyalització, que ha tingut un cost de 112.000 euros; i per a l’any vinent es preveu una partida de 100.000 euros més per a un reforç d’aquesta primera fase.

pdf3.jpg