Els primers allotjaments de turisme rural podrien funcionar el 2011

Autor: d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 d'Octubre de 2009

El projecte de turisme rural va rebre ahir un impuls important. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va confirmar que es començarà a treballar de manera “immediata” en el desenvolupament normatiu i que l’objectiu és que aquesta feina s’enllesteixi el 2010.

D’aquesta manera, els primers allotjaments funcionarien el 2011. Pere López va fer l’anunci en declaracions posteriors en una nova reunió de la Taula de turisme i comerç, en què per primer cop va participar el president de l’Associació de Pagesos i Ramaders, Miquel Font. El col·lectiu ha estat un ferm defensor de la iniciativa com a nova font de negoci per a les explotacions agrícoles i ramaderes, i ahir el màxim responsable de l’associació va comentar que aquesta empenta “no la podem valorar de cap altra manera que no sigui amb molta satisfacció”.

Font va recordar que ja fa més de dos anys que treballen en el projecte –que, va recordar, es va frenar per “una voluntat política”– i que com els plans de recerca engegats per buscar nous conreus, “per als ramaders i per als pagesos serà un ingrés més que s’aportarà a les explotacions”. Amb referència al model que estarien interessats a instaurar, va comentar que “és encara prematur”, però “sigui quina sigui la fórmula o el plantejament l’objectiu és fer un producte de qualitat”. Igualment, va recordar que són quinze els associats interessats a posar en marxa un allotjament d’aquestes característiques.

UN COMPLEMENT

El ministre Pere López va mostrar el convenciment que “és un projecte molt interessant per a tot el sector econòmic”, atès que complementa els allotjaments turístics actuals. Tanmateix, hi va afegir que té altres connotacions importants, com ara “la preservació del medi”. I que, finalment, “per al sector agrícola és una nova oportunitat de negoci”.

També estan d’acord en aquesta complementarietat els hotelers. El president de la Unió Hotelera, Xavier Palou, va assenyalar que atreu “un tipus de turista diferent al que ens ve”. El president de la PIME, Marc Aleix, hi va afegir que “és un extra a l’oferta”.

MÉS PROJECTES

Durant la reunió també es va parlar de les noves campanyes de promoció amb vista al Nadal i també la que, com els últims anys, s’instal·larà a l’estació madrilenya d’Atocha per atreure els usuaris de l’AVE. Respecte a les propostes, una de les noves és utilitzar els taxis de Barcelona. El president de la Federació de Comerciants, David Fraissinet, va manifestar que les campanyes funcionen i que un exemple recent és el pont del Pilar. “Creiem que els bons resultats són en part pels esforços de promoció”, va indicar. Xavier Palou també va valorar positivament les campanyes i que, a més, aquestes qüestions es debatin en una taula amb representants de tot el sector.

Finalment, el ministre va anunciar que a la taula es va parlar d’un altre projecte imminent, la nova senyalització per conduir als llocs d’interès els visitants. “Volem donar més valor al patrimoni”, va manifestar.

pdf3.jpg