Espot exposa la política educativa i cultural a la Unesco

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 8 d'Octubre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va participar ahir en el debat de la 35a Conferència General de la Unesco que se celebra fins al 23 d’octubre a la seu d’aquest organisme internacional a París. L’ambaixador del Principat a les Nacions Unides i representant permanent a la Unesco, Julià Vila, va acompanyar Espot a la conferència.

Davant dels representants dels 193 països membres de l’organisme, Espot va posar de relleu en el seu discurs les activitats que Andorra duu a terme en els àmbit de l’educació i la cultura. Amb tot, el comunicat fet públic ahir pel Govern no mencionava l’afer de la Vall del Madriu, declarada Patrimoni Natural de la Humanitat per la Unesco i fruit d’un litigi competencial entre diversos comuns i el Govern que, tot i està en vies de solució, encara no està tancat. En espera que es publiqui el pla de gestió i que la qüestió s’adreci, Espot va evitar les referències al Madriu.

La conferència general de la Unesco té lloc cada dos anys. Durant la sessió d’aquest any, els representants dels estats membres de l’organisme nomenaran Irina Bokova (Bulgària) com a directora general, en substitució del japonès Koïchiro Matsuura. Andorra es va adherir a la Unesco el 20 d’octubre de 1993. La Unesco és una organització especialitzada de les Nacions Unides que es va crear l’any 1945. El seu objectiu principal és promoure la pau a través de les diferents activitats que es duen a terme en els àmbits de l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació. La Unesco funciona com un laboratori d’idees que desenvolupa projectes en els diferents estats membres.

pdf2