Senyor Bartumeu, ¿em signa un autògraf?

Autor: irene casasayas
Font: el periòidc d'andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2009

Era el final del multitudinari dinar que acull anualment la Festa Magna de la gent gran quan diversos padrins van alçar-se de la seva pertinent taula per adreçar-se al cap de Govern i demanar-li: “Senyor Bartumeu, ¿que em signaria un autògraf?” Acte seguit, el cap de l’Executiu deixava la seva empremta a la carta on hi figurava el menú de l’àpat.

Com si es tractés d’un actor dels que trepitja amb carisma la catifa vermella de Hollywood, la demanda va començar a créixer fins al punt que el socialdemòcrata es va desplaçar a les taules més pròximes per tal de satisfer les peticions de la gent gran.
L’anècdota tenia lloc a la setzena edició de la festa anual en la qual participen padrins de totes les parròquies. 750 persones van assistir a la cita, celebrada al Complex Socioesportiu d’Encamp, condicionat per l’ocasió. Prèviament, havien presenciat la tradicional missa al Santuari de Meritxell.

Com cada any, el president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, Marcel Besolí, va traslladar les reivindicacions del col.lectiu a l’equip de Govern. Ho havien fet el dia anterior davant la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, en una primera trobada en què Besolí hauria reclamat una agilització dels tràmits per part de l’Administració general a l’hora de concedir les pensions de solidaritat. Unes gestions que poden arribar a allargar-se tres mesos.

D’altra banda, també va manifestar que una altra de les preocupacions és que s’ampliï el ventall de pensions de solidaritat. Aquest any les sol.licituds rebudes han estat 600 i s’han atorgat 150. En aquest sentit, Besolí va instar el Govern que la xifra s’elevi fins al 50% de les peticions.

El representant de la gent gran també va recordar que s’està treballant perquè les persones que es troben en residències geriàtriques fora del país, en centres de la Seu d’Urgell i d’Oliana, puguin tornar a Andorra i siguin acollides en els equipaments existents.

Rodríguez va destacar en el seu discurs la importància d’envellir de manera sana, i per aquest motiu la titular de Salut va incidir en exercir hàbits saludables i realitzar activitats físiques de manera periòdica.

pdf2