Salut indica que el Govern només farà la residència si és una necessitat

Autor: s. m.
Font: bon dia
Publicat el: 7 d'Octubre de 2009

L’enclavament de la festa magna al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp va fer portar a col·lació la qüestió de la residència d’Encamp, projecte de la corporació de Miquel Alís a hores d’ara aturat i a Batllia.

Sobre aquest projecte, i davant la premissa formulada per Alís que apuntava que fos el Govern qui desenvolupés aquesta iniciativa etiquetant-la “d’interès nacional”, la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, va indicar que el Govern agafarà les regnes de la residència només si creu que és necessària per a la gent gran.

I és que per la nova ministra “la gestió de les infraestructures ha d’estar relacionada sempre amb les necessitats i mai ha de ser l’oferta el que condicioni la necessitat”. Segons Rodríguez, totes aquestes qüestions es tractaran aviat en les reunions que es tindrà amb els comuns, i de moment la residència queda en suspens ja que la prioritat ara per ara és replantejar “la problemàtica de l’atenció a domicili amb els acompanyaments i ajuts necessaris”.

Durant la trobada, la ministra es va refermar en la idea d’anar unificant criteris entre administracions en el moment d’atorgar ajudes socials. Hi ha polítiques d’ajuda del Govern i dels comuns, i “cal sobretot posar coordinació”, va comentar Rodríguez, que va argumentar a més que cal “saber qui fa què i sobretot el que ha de fer el Govern és vetllar per una equitat i una solidaritat real”.

La ministra va remarcar que el que no pot ser és la situació actual, en què cadascú dóna ajudes “per la seva banda, sense analitzar-les de manera global”. “Cal que hi hagi sempre una institució que vetlli per l’equitat i que no hi hagi diferències, sobretot en qüestions tan delicades com aquesta”, va concloure Rodríquez.

D’altra banda, Rodríguez va formular, en el discurs que va obrir la festa magna, que el seu ministeri ja està preparant “actuacions que responen a les necessitats de la gent gran”. A més, va indicar que aquestes actuacions “no es poden fer de manera aïllada, necessitem la Federació de la Gent Gran per prendre les decisions encertades”.

Els padrins demanen més agilitat en l’atorgament de les pensions de solidaritat

El president de la Federació de la Gent Gran, Marcel Besolí, va indicar que encara són poques les pensions de solidaritat que s’han donat, unes 150, en comparació amb les sol·licituds, unes 600, i per això ha demanat que s’acceleri aquest tràmit perquè les persones que necessiten l’ajuda la tinguin aviat. “Li hem pregat que vetllés per les mínimes pensions que tenim i perquè es reformin, per normalitzar- les i estabilitzar-les una mica”, va comentar Besolí, que va argumentar, a més, les bones sensacions que li ha deixat la ministra en la darrera reunió que han mantingut. “La nova ministra està molt oberta al diàleg, ha comprès les nostres necessitats i obtindrem el que sempre hem volgut, que no és altra cosa que la gent gran tingui facilitat per accedir a tots els serveis socials.”

pdf2