Els padrins demanen que s’agilitin els tràmits que s’han de fer per accedir a la pensió de solidaritat

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2009

Per primera vegada com a ministra, Cristina Rodríguez va celebrar la Festa Magna, que fa setze anys que es du a terme. Un dels objectius del nou Govern en referència al col·lectiu de gent gran és que aquests puguin «envellir d’una manera sana», i per aquest motiu la ministra, durant la festa, va incidir en la importància de tenir hàbits saludables i realitzar activitats físiques de manera periòdica.

Entre els compromisos que ha adquirit el nou Govern amb la gent gran agafa una rellevància especial tot el que té a veure amb els tràmits per adquirir la pensió de solidaritat. La Federació de Gent Gran d’Andorra va demanar, en una trobada que va mantenir dilluns amb la ministra, que s’agilitessin els tràmits. El president de l’entitat, Marcel Besolí, va lamentar que el Govern només hagi atorgat unes 150 ajudes, quan s’han presentat 600 sol·licituds aproximadament. Besolí va reclamar, en nom de tot el col·lectiu, que se n’acceptin fins a 300 en un termini raonable. En aquest punt, Rodríguez es va comprometre a alleugerir la gestió perquè els padrins no triguin tant a cobrar el suplement de la pensió.

La trobada mantinguda dilluns també va servir per parlar d’altres temes pendents, com és el de la necessitat d’apropar al Principat les persones que es troben en residències fora del país. Per mantenir el contacte amb aquesta federació, que fa d’interlocutora entre la gent gran del país i el Govern, la ministra va agafar el compromís de mantenir dues reunions anuals per poder solucionar els problemes que puguin existir. En l’apartat d’infraestructures, cal destacar que l’ús de la residència Solà d’Enclar es canviarà per reorientar-la, tenint en compte els nous serveis dels quals disposa el país.

De la seva banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va explicar que s’està vivint un moment «difícil», però de la mateixa manera va recordar que amb tota seguretat els assistents havien viscut «èpoques pitjors», i per això va agrair la participació de tot el col·lectiu que es va donar cita al centre de congressos d’Encamp, on es va celebrar la festa a què van assistir unes 750 persones entre polítics i padrins de les set parròquies.

pdf2