Agilitzar l’obtenció de la pensió de solidaritat

Autor: d. m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 d'Octubre de 2009

Autoritats i padrins van compartir ahir el tradicional dinar de la festa magna al Complex esportiu i sociocultural d’Encamp. La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, es va dirigir als presents per recordar-los que es tracta d’un acte “de reconeixement a tots vosaltres”, però també per posar de manifest que entén que el reconeixement a la gent gran ha de formar part del dia a dia.

En aquest sentit, es va comprometre a “fer els deures” amb la gent gran i va explicar que dilluns havia mantingut una reunió amb representants de la federació i de les diverses associacions parroquials, i que “ens reunirem dos cops l’any i més si és necessari per resoldre les problemàtiques més urgents”. Una de les qüestions que es van tractar a la trobada van ser els tràmits que han de fer els padrins per obtenir la pensió de solidaritat. El president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, Marcel Besolí, va reiterar que “trobem que [els tràmits] són una mica lents”. Rodríguez va assenyalar que aquesta també és una preocupació del ministeri. “Ja hem avaluat la situació i efectivament és un dels nostres objectius, simplificar i agilitar”, va manifestar la titular de Salut. Tanmateix, hi va afegir que l’objectiu és “facilitar l’accés a diferents serveis, ja siguin de salut o socials”. Marcel Besolí es va mostrar molt satisfet amb l’acollida de la ministra perquè “comprèn molt bé les nostres reivindicacions”.

La màxima responsable de Salut hi va afegir que una altra de les prioritats del ministeri serà el foment dels hàbits saludables entre els padrins. I, quant a equipaments, va indicar que havia rebut una valoració positiva per part dels representants de la gent gran un cop obert el centre sociosanitari el Cedre. Besolí va confirmar que “els geriàtrics estan molt ben equipats, ben atesos i si segueixen aquesta línia la gent gran està completament satisfeta”.

Al seu torn, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va dirigir unes paraules als assistents per reconèixer la seva contribució al creixement del país “en situacions més complicades que ara”.

pdf2