Andorra i els Estats Units seguiran oferint el programa de beques Fulbright

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 d'Octubre de 2009

Andorra i els Estats Units continuaran oferint el programa de beques Fulbright als estudiants del país. Així ho van manifestar ahir els representants dels dos governs –el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, i el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Greggory D. Crough– durant la reunió que van mantenir en el marc del comitè bilateral Fulbright.

Les dues parts van manifestar “la voluntat de continuar treballant” per oferir la possibilitat d’ampliar els estudis a sol·licitants andorrans, segons van informar des de l’executiu. La trobada del comitè també va servir per decidir el nom dels candidats que seran becats per seguir els estudis de màster i doctorat als Estats Units durant el curs acadèmic 2010-2011.

El protocol que garanteix aquests intercanvis es va signar entre els dos executius el 2000. Segons el conveni, els EUA també envien aquí alumnes que han acabat els cursos de batxel ·lor per fer d’assistents de conversa de llengua anglesa als centres de segona ensenyança de l’Escola andorrana.

L’intercanvi de dades

En la reunió, el ministre Xavier Espot també va manifestar al cònsol general nordamericà la “voluntat” d’Andorra de signar un acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal, com ja s’ha fet amb altres països, com ara França, Àustria, Mònaco, Liechtenstein i San Marino. Els representants diplomàtics del Principat i els Estats Units també –tal com va ressaltar des del Govern a través d’un comunicat de premsa– van mostrar el “desig de continuar reforçant i ampliant les excel·lents relacions bilaterals ja existents”.

pdf2