El Partit Socialdemòcrata participa al Comitè Mediterrani de la Internacional Socialista

Autor:
Font:
Publicat el: 5 d'Octubre de 2009

Una delegació del Partit Socialdemòcrata assisteix a Barcelona, avui i demà, a la reunió del Comitè del Mediterrani de la Internacional Socialista. A l’acte d’obertura, que ha tingut lloc a les 12h, Jaume Bartumeu i Ferran Goya han coincidit amb Luis Ayala, Secretari general de la I.S., Elena Valenciano, Presidenta del Comitè i Secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE.

Ha intervingut també el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, que és també el primer secretari del PSC.

Abans d’iniciar-se la reunió el president del PS ha mantingut una trobada amb José Montilla i Elena Valenciano, Lluís Maria de Puig, president de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa i Maria Badia, eurodiputada i Secretària de política internacional del PSC.

Aquests dos dies els representants del PS coincideixen a Barcelona amb representants dels partits socialistes i socialdemòcrates d’Albània, Croàcia, França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre i San Marino.

També hi assisteixen representants dels socialistes del Marroc i Tunísia i una delegació del Frente Polisario.

Elena Valenciano, en el seu discurs inaugural ha parlat de la presidència de torn de la Unió Europea, que Espanya assumirà durant el primer semestre del 2010. I ho ha fet dient que Espanya vol promoure “… una política progressista sense complexos.”

Durant la tarda del dilluns, Jaume Bartumeu i Ferran Goya s’han reunit amb la delegació del Partit dels Socialistes i els demòcrates de San Marino (PSD) que havien demanat d’analitzar conjuntament l’especial situació de les relacions d’ambdós països amb la Unió Europea. En la reunió bilateral ambdues delegacions han analitzat les seves respectives propostes d’acostament a la Unió Europea.

Els representants del PSD de San Marino defensen amb convicció l’ingrés de la seva República a la Unió Europea. Ambdues delegacions han coincidit a considerar que la sobirania dels microestats no es trobarà en l’aïllament sinó en la participació en unes regles internacionals reconegudes i compartides.

La delegació dels socialdemòcrates de San Marino estava formada per Fiorenzo Stolfi, exministre d’Exteriors i dels dirigents del PSD Denise Bronzetti, President, i Gerardo Giovagnoli, secretari general.

Es dóna la coincidència que el PSD ha renovat també recentment –el dia 24 de juliol– la seva direcció política.

Ambdues delegacions han convingut la celebració d’una propera trobada.

El PS ha convidat així els dirigents del PSD sanmarinès a visitar Andorra abans de final d’any

Aquí podeu llegir el comunicat