El ministeri posarà a punt una llei que revaloritzi la figura dels professors

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 d'Octubre de 2009

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va declarar ahir al matí que hi ha “totes les possibilitats” i la “màxima voluntat” que abans que acabi el curs es faci una llei del cos especial dels professionals de l’educació.

Roig ho va explicar durant una visita al centre de formació professional d’Aixovall, a la qual també va assistir la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela. L’objectiu de la visita era, segons Vela, “fer una primera passejada” per orientar la reestructuració que vol fer el ministeri.

Susanna Vela va destacar que la llei sobre el cos és una vella reivindicació dels docents del Principat. El secretari d’Estat va afirmar, a més, que hauria de ser una eina que servís “per revaloritzar la figura del professor”, un aspecte que Vela també va esmentar. A banda, el text hauria de definir altres aspectes, “com per exemple les remuneracions, les jubilacions o les condicions de la carrera professional”, segons va apuntar Roig. El secretari d’Estat hi va afegir que “no elaborarem aquesta llei sols, els sindicats hauran de jugar un paper molt determinant”. De fet, des del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), el secretari general, Josep Manel Molina, va ressaltar que són “l’únic cos especial que encara no té llei pròpia”.

Una altra possibilitat que va apuntar la ministra per reestructurar la formació professional seria l’estructuració modular de les titulacions. “Això permetria un accés més senzill a altres titulacions”, segons Vela.

Els responsables d’Educació proposen una tercera línia d’actuació, que consisteix a portar a terme el que Roig va anomenar “auditoria lingüística”, per conèixer les necessitats reals del mercat laboral sobre els idiomes que han d’estudiar els alumnes.

pdf2