El Govern es compromet a accelerar la nova seu judicial

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 d'Octubre de 2009

El Govern pretén accelerar el projecte de la nova seu judicial, que finalment s’ubicarà a la zona del Prat del Rull, i estudiarà els dos canvis que els representants del personal administratiu judicial creuen que s’hauria d’introduir en l’estatut laboral, que està pràcticament enllestit. O, més ben dit, que l’anterior executiu va elaborar.

El màxim responsable governamental, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb els dirigents de l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració de Justícia. I la trobada va ser positiva, segons van explicar els representants dels oficials i administratius judicials.

Bartumeu va rebre ahir a la tarda Trinitat Torra, de la Fiscalia general; Jordi Ramírez, del Tribunal de Corts; Lina Gràcia, de la Batllia, i Xavier Bossa, també de la Batllia. La reunió va servir per comentar diverses qüestions que preocupen el personal del servei de l’administració de la justícia, com ara la seguretat als locals de la Batllia i les instal·lacions i equipaments de la futura seu de la justícia. I també es van comentar aspectes de l’estatut del treballador. En aquest sentit, Xavier Bossa va explicar que li van recordar a Bartumeu les dues esmenes que havien presentat al projecte de carrera judicial i que no es van recollir. Segons el funcionari judicial, el cap de Govern hauria vist bé, d’entrada, les peticions, i s’hauria compromès a estudiar la possible inclusió de les propostes a l’estatut dels treballadors de la justícia. Les dues demandes dels treballadors –l’associació representa una seixantena de les persones que treballen a l’administració judicial– anaven en un sentit molt similar. Que els administratius amb un cert temps d’exercici i un cop formats poguessin accedir a ser oficials. I que els oficials que poguessin acreditar certa experiència i formació tinguessin la possibilitat d’esdevenir secretaris adjunts, “que és un càrrec que ja havia existit” i que ara caldria crear novament.

Respecte de la nova seu de la justícia, Bartumeu els hauria cor – roborat tots aquells detalls que ja han anat apareixent públicament i els hauria mostrat la disposició d’accelerar la tramitació del nou edifici. Quan podria entrar en funcionament l’equipament és una incògnita. “Això és molt difícil de dir, de poder-ho especificar.”

pdf3.jpg