DISCURS DE JAUME BARTUMEU DESPRÉS DE SER ELEGIT PRESIDENT DEL PARTIT SOCIALDEMÒCRATA AL 9È CONGRÉS DEL PS

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Setembre de 2009

Companyes i companys,

Fa nou anys, a l’Hotel Babot d’Ordino, vam fundar el PS. Pocs pensàvem, en aquell dia, que, nou anys després el partit socialdemòcrata arribaria a ser el primer partit del país, el més votat i el que guanyaria les eleccions un dia del mes d’abril de l’any 2009.

Nou anys són pocs i són molts. Han estat suficients perquè el 2003 i el 2007 el PS guanyés els governs comunals d’Encamp i Andorra la Vella i fos present a tots els altres Consells de Comú (Canillo, Ordino, La Massana i Escaldes-Engordany) encapçalant l’oposició.

Ens queda una assignatura pendent, a Sant Julià. L’aprovarem amb nota.

Han estat suficients per a posar-nos, amb catorze consellers generals, en situació d’assumir el Govern d’Andorra.

La nit de la nostra –la vostra– victòria us deia que començaven les dificultats. Que res no ens seria regalat, que ens caldria ser forts i valents.

I us demanava ajuda. Perquè la necessitava, perquè la necessitàvem tots aquells que ens pertocava assumir i gestionar des del nou grup parlamentari del PS i l’Alternativa la complicada situació que ens deixava a la porta de la majoria absoluta.

Aquest dimecres ha fet cent dies que treballem des dels despatxos del Govern per a fer possible el canvi necessari que una majoria de ciutadanes i ciutadans vam votar el 26 d’abril.

Llegiu aquí el discurs complet en format pdf