El Govern crearà un observatori de turisme

Autor: i. c.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Setembre de 2009

El Govern crearà un observatori que tindrà com a objectiu l’obtenció de dades estadístiques i fidels sobre el funcionament del turisme i el comerç al país. Ho va anunciar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, moments després de la celebració de la primera edició de la taula que aglutina els agents del sector que va servir per constituir-se formalment com a eina de treball per encarar futures actuacions entre el sector públic i privat.

Una d’aquestes primeres accions que es va començar a perfilar ahir i que s’elaborarà amb la tasca conjunta del Ministeri d’Interior, el Departament de Turisme i Andorra Telecom va ser la posada en marxa d’un observatori que agrupi àgilment dades sobre el nombre de visitants i el seu comportament. López va indicar que es tracta que aquests resultats “ajudin a prendre decisions”.

Fer conèixer Andorra internacionalment, crear un inventari que ajudi a convèncer que “el que tenim és competitiu”, va dir López, i promocionar el país sense fer-ho disgregadament són les premisses que es van posar sobre la taula.

L’entrada de capital privat a Andorra Turisme SA va ocupar part de la reunió. I és que l’accés del sector privat a la societat arribarà tan aviat com s’executin les modificacions pertinents en la legislació de la creació de l’ens. “Encara cal establir quin repartiment d’accions es farà, però el percentatge majoritari serà de capital públic”, va deixar clar López.

RELLEU DE TORRES

El recentment rellevat gerent d’Andorra Turisme, Enric Torres, continuarà vinculat al Ministeri d’Economia i Finances, al Departament de Turisme. El ministre massanenc va argumentar que la nova orientació, els nous objectius i la nova manera de treballar van requerir un canvi a la gerència. La persona que assolirà aquest rol serà Àlex Andrés, de 38 anys, un coneixedor del turisme que té la confiança del ministeri.

De la seva part, López va indicar que no té constància de cap reunió amb els cònsols de les quatre estacions d’esquí, els quals preveuen una trobada amb l’Executiu per demanar suport econòmic.