La intenció d’Andorra és deixar de formar part de la llista de quatre països que no han ratificat encara el protocol de Kyoto de defensa del medi ambient i ratificar aquest important conveni, si és possible, abans que acabi l’any.
Així ho va explicar el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, durant la inauguració dels actes de celebració del Dia Internacional per a la preservació de la capa d’ozó. El primer acte es va celebrar ahir a la tarda a la sala d’actes de BIBM i després del parlament del ministre, Etienne Gonin, membre del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, va impartir una conferència sobre el protocol de Montreal.
Aquest acord va aplegar tots els països del món als anys 90 i va permetre accions conjuntes per reduir l’emissió de gasos que malmeten la capa d’ozó. Com a resultat, el forat a la capa d’ozó va disminuir. Per a Etienne Gonin, aquest conveni és un símbol del que pot fer la humanitat quan els països del món cooperen eficaçment en una causa com la defensa del medi ambient i va assegurar que és un exemple a seguir. Alay va fer autocrítica i va declarar que deia ben poc de la classe política andorrana que el Principat hagués estat el penúltim país del món a ratificar aquest acord. La sala d’actes de BIBM acull aquest matí un seguit de conferències sobre la importància que té la capa d’ozó.