Andorra sumarà avui el seu primer acord d’intercanvi d’informació fiscal al marcador

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2009

Andorra sumarà avui mateix el primer acord d’intercanvi d’informació fiscal en el seu marcador.

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, s’ha desplaçat a Viena per signar l’acord que permetrà l’intercanvi de dades fiscals amb Àustria. Però amb aquesta signatura s’obrirà la llauna, i dimarts ja se n’hauran firmat cinc: amb Liechtenstein, Espot hi viatjarà demà amb aquest objectiu; Mònaco, que també se signarà demà, però al mateix edifici administratiu; dilluns serà el torn de San Marino, on es desplaçarà el titular d’Afers Exteriors, i França, que enviarà el seu ministre responsable de les Finances Públiques, Eric Woerth, per firmar el document amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, dimarts a primera hora.

Bartumeu va avançar ahir, durant la seva compareixença posterior a la celebració del Consell de Ministres, que s’està treballant també amb d’altres països com Itàlia, Bèlgica i Holanda, amb els quals ja s’han mantingut algunes reunions de caràcter tècnic. Precisament ahir, el Govern va rebre el text per a l’acord d’intercanvi d’informació fiscal proposat per aquest darrer estat. De la mateixa manera, Bartumeu es va mostrar convençut que a l’octubre s’estarà en disposició de signar amb Espanya i amb quatre països nòrdics: Islàndia, Noruega, les Illes Fèroe i Groenlàndia.

Així, el Govern assegura «l’escenari és distint i molt mes positiu» que el de fa tres mesos, i Bartumeu confia que el G-20 entendrà que «el compromís s’ha complert i s’ha avançat al calendari», encara que no es disposi dels 12 acords signats exigits per la comunitat internacional, pel que Andorra no sortirà malparada a la cimera que el grup dels vint més grans ha de celebrar a Pittsburg el proper 24 de setembre. Bartumeu va insistir que sabran que s’està negociant amb més països i que la comunitat internacional entén «que ens movem en la bona direcció » i que a la tardor ja es tindran els 12 acords «si no més».

pdf3.jpg