Eric Woerth vindrà la setmana vinent a signar l’acord per a l’intercanvi de dades

Autor: ricard poy/ aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 15 de Setembre de 2009

El ministre francès del Pressupost, Eric Woerth, vindrà la setmana vinent per signar l’acord d’intercanvi de dades entre Andorra i França, segons van confirmar ahir diferents fonts.

En principi, la visita de Woerth, un dels més aferrissats lluitadors contra els paradisos fiscals, tindrà lloc dilluns, tot i que ahir encara no s’havia tancat definitivament l’agenda del ministre i hi ha una possibilitat de traslladar la visita a dimarts. El que ja han avançat les autoritats franceses és que l’estada serà molt ràpida i en principi el titular de pressupost arribaria i marxaria el mateix dia.

El fet que sigui el ministre de Pressupost francès, un dels pesos pesants del gabinet, qui signi l’acord desplaçant-se fins a Andorra té una especial transcendència perquè és una mostra del suport francès al procés andorrà per a una major col·laboració en matèria d’intercanvi d’informació fiscal. La Declaració de París, signada per l’excap de Govern Albert Pintat, fixava que el primer conveni per a l’intercanvi de dades fiscals se signaria amb França.

CONTRARELLOTGE

El G-20 té prevista que la cimera a Pittsburgh s’iniciï dijous 24. Per tant, el Govern disposa de molt poc temps per a la signatura de convenis abans de la trobada als Estats Units. La intenció de l’executiu és signar fins a sis convenis abans de Pittsburgh, concretament amb França, Mònaco, San Marino, Àustria, Liechtenstein i Bèlgica. Els sis convenis estan tancats o gairebé tancats i ara es tracta de quadrar les agendes amb la resta d’estats per pactar les dates de rúbrica.

L’objectiu del gabinet socialdemòcrata és deixar clar que s’arribarà a la cimera del G-20 sense els dotze compromisos (xifra necessària per sortir de la llista grisa d’estat no cooperants) simplement per una qüestió de temps i no de voluntat política.

pdf3.jpg